Case Study

KONSTLAGRET

SEO + Page Speed

More info

“Min upplevelse är att Next Solution med sin breda expertis och erfarenhet har vad som krävs för att lyckas inom e-handel. Vi har arbetat tillsammans i många år och jag kan varmt rekommendera Next Solution. De håller verkligen vad de lovar”.


Mikael, VD Konstlagret

UTMANING
Konstlagret säljer tavlor och oljemålningar online. Den digitala närvaron är kritisk för att kunderna ska hitta till dem och för att de ska kunna sälja sina produkter. Och konkurrensen om synlighet ökar. De kände utmaningarna växa och att komplexiteten blev större och större för att hänga med och behövde en strategisk partner som förstår deras kunders digitala resa. Exempelvis så rankade de bortom googles top 10 vilket gör att kunder inte ens kommer in på deras hemsida.
De valde Next Solution för att sätta en tydligare position online i Sverige men även för att expandera deras verksamhet utomlands.

MÅL

Öka deras digitala synlighet

Optimera hemsidan så att blev snabbare

Komma högt upp bland sökningar på de sökord som deras kunder använder

Expandera internationellt

LÖSNING

För att förstå de riktiga behoven började Next Solution med en webb- och googleanalys som visar hur Formlagrets hemsida presterar och vilket beteende deras kunder har. Utifrån detta sattes en plan för vilka insatser som krävdes för att leverera optimalt. Initialt strukturerades hemsidan om för att öga page speed för att ligga på 100/100 vilket är kritiskt för att ranka högt inom SEO. Därefter analyserades vilka sökord som målgruppen använder och det visade sig att de mest vanliga sökningarna ”tavlor, tavla, canvastavlor” genererade väldigt lite trafik. VAD GJORDE NI SEDAN FÖR ATT DESSA SÖKORD SKULLE GENERERA MER TRAFIK?

Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
Gallery image
RESULTAT

Efter ett par månaders fokuserat arbete med hemsidan, sökordsoptimering och google analytics så ökade trafiken med xx % jämfört med innan. Konverteringsgraden ökade med x% till y% vilket påvisar vikten av ett gediget SEO och hemside-arbete.

Result image