19 april 2023

8 Tips för att optimera instagrams räckvidd

8 TIPS SOM OPTIMERAR INSTAGRAMS RÄCKVIDD

Som du säkert märkt är det inte längre lika lätt att nå räckvidd genom instagram. Det gäller att ha koll på algoritmerna för att maximera sina resultat. Här kommer våra fem bästa tips för sociala medier:

1. Publicera i rätt ögonblick.

Förstå när dina följare är som mest aktiva och publicera då. Då ökar chansen för att de ska se just ditt inlägg. Om du har en företagsprofil så kan du under fliken statistik hämta mycket relevant information. Exempelvis vilka som engagerar sig i dina inlägg, ålder, kön och mest aktiva tidpunkter. När du väl har identifierat den bästa tidpunkten kan du schemalägga dina poster just dessa dagar och tider.

2. Rörligt material ger större engagemang

Enligt flera studier visar det att fotografier ger fler likes än videos, MEN, videos tenderar att ge fler kommentarer. Och algoritmerna gillar när man stannar längre vid ett inlägg vilket man ofta tenderar att göra när det är en video.

3. Tävlingar engagerar

Att ställa frågor eller ge om feedback engagerar de flesta och det är ett kul sätt att interagera med dina följare. Här är några tips på hur du kan göra en engagerande tävling:

-Be dina följare tävla genom att de ska lägga in sin favorit-emoji

-Be dina följare att tagga en vän för att båda ska kunna delta i tävlingen

-Be dina följare om deras bästa tips som stämmer in med ditt innehåll. Ex bästa beauty-tipset, receptet, osv.

Ha dock inte tävlingar för ofta då det kan ”trötta ut” dina följare. Bättre att genomföra dem med någon månads mellanrum för ökat engagemang. Men att ställa frågor till dina följare kan du göra oftare!

4. Använd Instagram stories och reels

För att bli top of mind hos dina följare är det viktigt att finnas i deras stories-flöde också. Se till att skapa engagerande innehåll såsom rörligt, frågor & svar, tips och råd. Även Instagrams algoritmer styrs av kvaliten på innehållet så lägg tid på att skapa innehåll som instagram gillar. Se här för inspiration: GREAT STORIES.

5. Marknadsför dina inlägg

Detta Kanske verkar lite motsägelsefullt. Men genom att boosta dina mest populära och engagerande inlägg kan du också öka antalet följare på ett effektivt sätt. Analysera dina inlägg först och välj sedan marknadsför inlägg. Här sätter du enkelt en budget och målgrupp som du önskar nå.

6. Less is more

Det har varit en trend att man ska posta ofta för att på så vis engagera sina följare. Det är bättre att ha ett fantastiskt snyggt foto istället för 5 halvdåliga. Tänk efter nästa gång du postar på vilket sätt denna bild bidrar till att stärka ditt varumärke.

7. Var en bra instagram användare

Detta betyder att du som avsändare också måste visa engagemang mot dina följare. Se till att lika deras inlägg, svara på frågor, kommentera deras svar. Var snabb så att det inte dröjer för länge sedan de kommenterade. Du kan också följa andra personer och varumärken, interagera och på så vis visa upp ert varumärke.

8 Tre ledord för ditt content

Inspirera, informera och underhåll

Du kanske även gillar

Marknadsföring av Limousinetjänster från Limogroup

Optimera Ditt Företags Hyresavtal med Hyresgaranti