UI/UX UI/UX UI/UX UI/UX

UI/UX

Ibland kan webbutveckling kännas som rena grekiskan med alla akronymer. Som tur är behöver du inte ha koll på vad allt betyder, men det skadar inte att ha en förståelse för hur allt hänger ihop.

UX och UI är två relativt nya begrepp som kommit att bli avgörande för en hemsidas användarupplevelse och användarvänlighet. På Next Solution kombinerar vi UX och UI och hjälper er att göra hemsidor som är funktionella, enkla att använda och med snygg design med syfte att skapa en bra känsla hos användarna. Här nedan berättar vi mer om hur vi gör det.

Vad är UX

UX är förkortning för User Experience, alltså användarupplevelse. Ordet UX används i sammanhang där man vill mäta användarupplevelsen, eller känslan av produkten/tjänsten/varumärket. En UX-designer kan arbeta med allt från utformandet av en kaffemaskin till ett restaurangbesök. En UX-designers uppgift är att skapa en perfekt kombination av komponenter för att ge användaren en optimal helhetsupplevelse, i vårat fall en optimal helhetsupplevelse av hemsidor.UX handlar till exempel om hur lätt det är att navigera på hemsidan och hitta det man söker, eller hur enkelt det är att ändra en produkt lagd i en varukorg. UX handlar om alla de små funktionerna på en hemsida som samtliga syftar till att skapa en bra upplevelse och en bra känsla. En känsla som i slutändan kan vara avgörande för om besökaren köper det du säljer eller inte. En UX-designer fokuserar helt enkelt på att underlätta och effektivisera besökarens interaktion med hemsidan, och på så vis förbättra den totala användarupplevelsen.

Vad är UI

UI är förkortning för User Interface, på svenska har vi valt att kalla det användarvänlighet även fast det egentligen handlar om mycket mer än så. Till viss del är det svårt att beskriva UI och UX för sig själva då UI är beroende av UX, och vise versa. Utan UX inget UI – och tvärtom.


Det enklaste sättet att beskriva det är nästan att ta till en metafor. Föreställ dig en bro. Bron är utsmyckad med olika saker som förhöjer upplevelsen under din resa. Det finns hjälpande pilar och strategiskt placerade vilobänkar längs med bron. Behaglig musik spelas och bron är byggd och designad för att göra din resa enkel och funktionell. När du anländer vid målet på andra sidan känner du dig nöjd och glad. I det här fallet är UI själva bron, och UX är känslan du har när du kommer fram.Om nu vilobänkarna varit fasligt obekväma och musiken alldeles för skränig så hade inte din känsla varit densamma vid målet. Du hade kanske varit trött och frustrerad istället. Då kan man säga att man lyckats med UI men misslyckats med UX. Och på så vis kompletterar UX och UI varandra. Båda är nödvändiga för att skapa en god helhetsupplevelse för användarna.

Fördelar med bra UX och UI

Nu har vi lite bättre kläm på UX och UI och förstår hur stor betydelse det har för användarna. Men vad finns det för andra fördelar med bra UX och UI? Listan kan göras lång, men högre rankning är en. Googles sökmotorkrypare som outtröttligt scannar hemsidor älskar välgjord UX och UI. De är på ständigt jakt efter välgjorda hemsidor med bra struktur, bra funktionalitet och snygg design att flytta uppåt i sökresultaten.En uppflyttning kommer i sin tur skapa mer organisk synlighet för din hemsida och fler besökare. När besökarna sedan landar på en gedigen hemsida med tydlig struktur ökar chanserna till konvertering. Vi kan alltså konstatera att riktigt bra UX och UI är fördelaktigt ur många olika perspektiv, och som av en händelse är vi på Next Solution riktigt bra på UX och UI.

Våra Tjänster

Digital Marknadsföring

Inkluderar följande tjänster:

Vi har insett att det är summan av många olika delar som skapar de riktigt bra resultaten. Därför är vi specialiserade på en mängd olika områden inom digital marknadsföring för att på så vis kunna hjälpa ditt företag att växa. Vi har ett framgångsrikt arbetssätt och erbjuder smarta lösningar inom seo, sem och sociala medier. Genom att arbeta med samtliga delar parallellt får du som företagare största möjliga exponering och längsta möjliga räckvidd. På Next Solution jobbar vi med maximal utdelning och inget annat.

Webbutveckling

Inkluderar följande tjänster:

Ett av våra specialområden är resultatinriktad webbutveckling. Vi levererar snabba hemsidor med hög prestanda. Vi kan även hjälpa till att sköta din hemsida så att den garanterat är uppdaterad och i gott skick, med hög pagespeed och funktionalitet i toppklass. Antingen kan vi bygga en helt ny hemsida utefter dina önskemål, eller så uppgraderar vi din befintliga hemsida så att den möter nutidens hårt ställda krav. På Next Solution håller vi oss konstant uppdaterade om den senaste tidens utveckling, med ett passionerat fokus på våra kunder.

PR & kommunikation

Services include:

När allt kommer till kritan så spelar det ingen roll hur bra din affärsidé är, eller hur snygg din hemsida är, om inte människor lägger ditt varumärke på minnet. För att nå ut på ett effektivt sätt i bruset och gentemot konkurrenter gäller det att sätta sin egen tydliga identitet genom HUR man önskar kommunicera och VAD man vill lyfta fram. Det är här det börjar, att sätta nyckelbudskap och tonalitet innan man kan ta penna och beskriva er verksamhet och era USPar på en hemsida eller sociala mediekanaler. Det här är vi på Next Solution experter på. Förutom detta kan vi även paketera era budskap som nyheter för att nå ut till media och influencers. Ett kostnadseffektivt sätt att skapa uppmärksamhet för era produkter och tjänster.