Sociala Medier Sociala Medier Sociala Medier Sociala Medier

Annonsera på Sociala Medier

Statistik från 2020 visar att instagram har 600 miljoner aktiva användare dagligen och Facebook har över 2 miljarder användare totalt. I Sverige är vi flitiga på sociala medier, här använder 63% av befolkningen sociala medier varje dag. Av den anledningen är det viktigt att som företag finnas och synas på sociala medier. Med ett professionellt och tydligt konto kan du skapa brand awareness (varumärkesuppmärksamhet) och samtidigt få gratis spridning av ditt innehåll. Varje like, visning och delning kan generera leads vilket i sin tur ökar din tillväxt. Som allt annat på nätet idag handlar det om att ha ett bra och tydligt innehåll.

Next Solution
har vi koll på hur man på bästa sätt marknadsför sig på sociala medier, både organiskt (förtjänad) och genom betald (köpt) annonsering. Instagram har i synnerhet förenklat processen för framgångsrika företagsprofiler att marknadsföra sitt varumärke med ”swipe up”-funktionen. Med ett enkelt svep upp leder du besökaren direkt till din hemsida, eller till produkten du vill sälja. På så vis ökar chanserna till konvertering, plus att det genererar ökad trovärdighet i det viktiga off-page SEO arbetet.

Social media profil

Att ha en framgångsrik profil på sociala medier är svårare än man kan tro. Ett vanligt nybörjarmisstag är att sätta igång utan en tydlig plan. För att lyckas på sociala medier behöver man ha förståelse och insikt i både hur användarna fungerar, men också hur algoritmerna fungerar. Utan båda dessa insikter är risken att innehållet blir missriktat och försvinner i mängden. Det är också viktigt att etablera företagets värderingar för att sedan bygga en kommunikations- och marknadsplan utifrån dessa. Vi på Next Solution hjälper dig att arbeta fram en plan med riktlinjer för publicering. Det kan också vara en god idé att ta fram en tydlig varumärkesplattform som innefattar budskap, tonalitet och visuell guideline så att du skapar ett engagemang hos din målgrupp och får dem att vilja följa dig. Med en tydlig plattform blir innehållet enklare att producera över tid och harmoniserar med varumärkets värden.Tänk på att du vill representera dig själv och företaget på bästa sätt i alla lägen. Undersökningar visar att användare föredrar personliga inlägg, men det är en hårfin balans mellan att vara personlig och att vara professionell. På Next Solution hjälper vi dig med alla de här bitarna och ser till att du lyckas på bästa sätt på sociala medier.

SoMe-marknadsföring med relevans

Säga vad man vill om riktad marknadsföring som ploppar upp i tid och otid, men ur ett SEO-perspektiv är det mycket intressant att titta på sökhistorik. Med marknadsföring via sociala medier har du möjlighet att synas hos folk som redan sökt på eller exponerats för din tjänst eller din produkt. På så vis vet du att din annons är relevant, och du minskar steget mellan tanke och handling. Om man använder datan på rätt sätt kan man skapa en kampanj som når ut till precis rätt användare, vid precis rätt tid. Detta är vår specialitet på Next Solution. Genom att analysera din målgrupps sökbeteende kan vi skapa en kampanj som är aktuell och relevant. På Next Solution kallar vi det SoMe-marknadsföring med relevans.

Våra Tjänster

Digital Marknadsföring

Inkluderar följande tjänster:

Vi har insett att det är summan av många olika delar som skapar de riktigt bra resultaten. Därför är vi specialiserade på en mängd olika områden inom digital marknadsföring för att på så vis kunna hjälpa ditt företag att växa. Vi har ett framgångsrikt arbetssätt och erbjuder smarta lösningar inom seo, sem och sociala medier. Genom att arbeta med samtliga delar parallellt får du som företagare största möjliga exponering och längsta möjliga räckvidd. På Next Solution jobbar vi med maximal utdelning och inget annat.

Webbutveckling

Inkluderar följande tjänster:

Ett av våra specialområden är resultatinriktad webbutveckling. Vi levererar snabba hemsidor med hög prestanda. Vi kan även hjälpa till att sköta din hemsida så att den garanterat är uppdaterad och i gott skick, med hög pagespeed och funktionalitet i toppklass. Antingen kan vi bygga en helt ny hemsida utefter dina önskemål, eller så uppgraderar vi din befintliga hemsida så att den möter nutidens hårt ställda krav. På Next Solution håller vi oss konstant uppdaterade om den senaste tidens utveckling, med ett passionerat fokus på våra kunder.

PR & kommunikation

Services include:

När allt kommer till kritan så spelar det ingen roll hur bra din affärsidé är, eller hur snygg din hemsida är, om inte människor lägger ditt varumärke på minnet. För att nå ut på ett effektivt sätt i bruset och gentemot konkurrenter gäller det att sätta sin egen tydliga identitet genom HUR man önskar kommunicera och VAD man vill lyfta fram. Det är här det börjar, att sätta nyckelbudskap och tonalitet innan man kan ta penna och beskriva er verksamhet och era USPar på en hemsida eller sociala mediekanaler. Det här är vi på Next Solution experter på. Förutom detta kan vi även paketera era budskap som nyheter för att nå ut till media och influencers. Ett kostnadseffektivt sätt att skapa uppmärksamhet för era produkter och tjänster.