Digital marknadsföring Digital marknadsföring Digital marknadsföring Digital marknadsföring

Digital Marknadsföring

Syns du inte, så finns du inte – så ser sanningen ut för företag i dagens digitala era. Små som stora företag behöver en digital närvaro för att nå ut till sina kunder och kunna växa. Med hjälp av digital marknadsföring kan du kommunicera med kunderna där de befinner sig. På Next Solution hjälper vi dig med lösningarna inom digital marknadsföring för att ta ditt företagande till nästa nivå. Här nedan listar vi våra områden av expertis inom digital marknadsföring!

Viktigt med en digital marknadsföringsstrategi

Sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring och sociala medier. Hur har dessa
betydelse för ditt företagande och vad har de gemensamt? SEO (search engine
optimization), sökmotoroptimering, kan ses som den långsiktiga investeringen i din
digitala närvaro. Med SEO jobbar man med en rad olika delar, både tekniskt och
synligt, för att optimera din hemsida.

SEM, (Search engine marketing), sökmotormarknadsföring, eller betald annonsering,
kan användas mer kortsiktigt, för att uppmärksamma en kampanj eller locka besökare
till en ny hemsida. Genom att köpa annonser på Google och på så vis driva trafik till
hemsidan når du ut till många.

Er närvaro på sociala medier är också av stor vikt idag. Du kan som företag snabbt och
lätt nå ut till en stor publik genom att dela relevant och värdefullt content som
användarna sedan delar vidare åt dig. Det är detta vi kallar för organisk spridning. De
här tre delarna är viktiga på var sitt sätt, och en kombination av de tre har visat sig vara
mest lönsam.

SEO

Hur har sökmotoroptimering (SEO) förändrats över tid? Förr i världen räckte det med att du matade in nyckelord på din hemsida för att sökmotorer skulle ranka hemsidan högt. Idag har sökmotorerna blivit smartare och för att ranka högt behöver innehållet på din sida vara optimerat utifrån vad besökaren vill se, med andra ord SEO-anpassat. Det är alltså av största vikt att idag skriva innehåll som är värdefullt och relevant, snarare än en text fullmatad med samma nyckelord som blir svårläst.En sådan hemsida kommer idag snarare göra att Google rankar dig lågt, då innehållet inte är hjälpsamt eller läsvänligt. Google utvecklar ständigt sina krav och idag lutar specifikationerna mer mot vad användarna eftersöker. För att nå ut idag behöver ditt innehåll uppfylla en lång lista av krav.

Bland annat hålla en hög nivå, vara till hjälp och vara tydligt, men fortfarande innehålla nyckelorden. På Next Solutions hjälper vi dig att hitta balansen mellan delarna och skriva innehåll som Google gillar.

SEM

Hur kan man som företag arbeta med SEM idag? Sökmotormarknadsföring är ytterligare en del i SEO-arbetet. SEM passar allra bäst i samband med ett gediget SEO-arbete. Sökmotoroptimeringen gör att Google gillar ditt innehåll och sökmotormarknadsföringen gör att besökarna hittar din hemsida. SEM är ett effektivt sätt att synas lite extra under en kort period, där du antingen betalar per antal klick, eller per antal sidvisningar.
Om du har ett nystartat företag eller en ny produkt och vill driva extra trafik så är SEM en god idé. Problemet är bara att utan ett SEO-arbete parallellt kommer inte längre besökare att hitta dig efter att den betalda annonsperioden är slut. Därför behövs både SEO och SEM.

Sociala Medier

Varför är det viktigt att synas på sociala medier ur ett företagsperspektiv? Nästan 90% av svenskarna från 16 år och uppåt uppger att de använder sociala medier dagligen i någon utsträckning. Så om du vill på ett enkelt och effektivt sätt nå dina kunder där de befinner sig så är marknadsföring i sociala medier ett bra komplement till SEO och SEM. Marknadsföring i sociala medier är en annan typ av digital marknadsföring som har exploderat de senaste åren.
Här har du möjlighet att nå en väldigt snäv målgrupp genom att rikta enskilda inlägg till en viss grupp av människor. Ihop med ett gediget SEO-arbete och en period av SEM kan marknadsföring i sociala medier hjälpa ditt företag att nå ut till betydligt fler. På Next Solutions är vi experter på att kombinera de tre och på så vis optimera din synlighet på nätet.

Våra Tjänster

Webbutveckling

Inkluderar följande tjänster:

Ett av våra specialområden är resultatinriktad webbutveckling. Vi levererar snabba hemsidor med hög prestanda. Vi kan även hjälpa till att sköta din hemsida så att den garanterat är uppdaterad och i gott skick, med hög pagespeed och funktionalitet i toppklass. Antingen kan vi bygga en helt ny hemsida utefter dina önskemål, eller så uppgraderar vi din befintliga hemsida så att den möter nutidens hårt ställda krav. På Next Solution håller vi oss konstant uppdaterade om den senaste tidens utveckling, med ett passionerat fokus på våra kunder.

PR & kommunikation

Services include:

När allt kommer till kritan så spelar det ingen roll hur bra din affärsidé är, eller hur snygg din hemsida är, om inte människor lägger ditt varumärke på minnet. För att nå ut på ett effektivt sätt i bruset och gentemot konkurrenter gäller det att sätta sin egen tydliga identitet genom HUR man önskar kommunicera och VAD man vill lyfta fram. Det är här det börjar, att sätta nyckelbudskap och tonalitet innan man kan ta penna och beskriva er verksamhet och era USPar på en hemsida eller sociala mediekanaler. Det här är vi på Next Solution experter på. Förutom detta kan vi även paketera era budskap som nyheter för att nå ut till media och influencers. Ett kostnadseffektivt sätt att skapa uppmärksamhet för era produkter och tjänster.