PageSpeed PageSpeed PageSpeed PageSpeed

PageSpeed

Pagespeed, eller laddningshastighet, är ett konkret mått på hur bra prestanda en hemsida har. Måttet uppger hur snabbt hemsidan gör innehållet på hemsidan synligt för besökaren, något som visat sig vara en avgörande faktor för upplevelsen av hemsidan. Förr hade man mer tålamod med långsam laddningdshastighet, men människor är inte längre villiga att vänta på att en hemsida ska laddas.

Statistiken visar att över hälften av användarna lämnar en webbplats om den tar längre än tre sekunder att ladda. En annan studie visar att stora e-handelsjättar förlorar så mycket som 1% av sin försäljning för varje sekunds fördröjning i laddningshastighet. Kort sammanfattat kan man säga att en bra pagespeed på många sätt är grundläggande idag för att både locka besökare, samt få en hög ranking på Google.

Pagespeed är en rankingfaktor

Hur hänger pagespeed ihop med ranking? Enkelt förklarat kan man säga att en bättre användarupplevelse ger bättre ranking på Google, och här spelar laddningshastigheten en stor roll. Under de senaste åren har Google blivit mycket strängare och kräver bättre och tydligare hemsidor för att man ska ranka högt. Deras ambition är helt enkelt att ge webbplatsbesökare den bästa tänkbara upplevelsen.


Om en hemsida då är långsam att ladda och full med ohjälpsam information så kommer den rankas ned. Utöver att besökare eventuellt lämnar hemsidan på grund av låg pagespeed blir det också svårare för Googles sökmotorkrypare att hitta innehållet. Det är alltså ofördelaktigt både för besökare och ur ett SEO-perspektiv att ha låg pagespeed.

Vi är vana vid optimering av pagespeed

Hur kommer man då runt problemet med långsam laddningshastighet? Optimering av pagespeed kan verka enkelt men det är en rad olika parametrar som behövs ta i beaktning. En faktor är givetvis innehållet på hemsidan. Många bilder och videos saktar ner pagespeeden, men på Next Solution har vi sätt att komma runt även det.Sen behöver du såklart ha kunskap inom Googles numera hårda krav för ranking och detta är något vi på Next Solution är väl införstådda med. Vi har erfarenhet av att förbättra pagespeed på även de tyngsta hemsidor med mycket bilder och videos, både för desktop och mobil. Glöm inte att en långsam hemsida halverar dina chanser att synas. Om du upplever att din hemsida kan vara i behov av en snabbare laddningshastighet, kontakta oss så hjälper vi dig. Vi är vana vid optimering av pagespeed.

Våra Tjänster

Digital Marknadsföring

Inkluderar följande tjänster:

Vi har insett att det är summan av många olika delar som skapar de riktigt bra resultaten. Därför är vi specialiserade på en mängd olika områden inom digital marknadsföring för att på så vis kunna hjälpa ditt företag att växa. Vi har ett framgångsrikt arbetssätt och erbjuder smarta lösningar inom seo, sem och sociala medier. Genom att arbeta med samtliga delar parallellt får du som företagare största möjliga exponering och längsta möjliga räckvidd. På Next Solution jobbar vi med maximal utdelning och inget annat.

Webbutveckling

Inkluderar följande tjänster:

Ett av våra specialområden är resultatinriktad webbutveckling. Vi levererar snabba hemsidor med hög prestanda. Vi kan även hjälpa till att sköta din hemsida så att den garanterat är uppdaterad och i gott skick, med hög pagespeed och funktionalitet i toppklass. Antingen kan vi bygga en helt ny hemsida utefter dina önskemål, eller så uppgraderar vi din befintliga hemsida så att den möter nutidens hårt ställda krav. På Next Solution håller vi oss konstant uppdaterade om den senaste tidens utveckling, med ett passionerat fokus på våra kunder.

PR & kommunikation

Services include:

När allt kommer till kritan så spelar det ingen roll hur bra din affärsidé är, eller hur snygg din hemsida är, om inte människor lägger ditt varumärke på minnet. För att nå ut på ett effektivt sätt i bruset och gentemot konkurrenter gäller det att sätta sin egen tydliga identitet genom HUR man önskar kommunicera och VAD man vill lyfta fram. Det är här det börjar, att sätta nyckelbudskap och tonalitet innan man kan ta penna och beskriva er verksamhet och era USPar på en hemsida eller sociala mediekanaler. Det här är vi på Next Solution experter på. Förutom detta kan vi även paketera era budskap som nyheter för att nå ut till media och influencers. Ett kostnadseffektivt sätt att skapa uppmärksamhet för era produkter och tjänster.