Kundcase

Däckvaruhuset

SEO

Läs mer

Om Däckvaruhuset

Däckvaruhuset är ett företag som har varit en pålitlig leverantör av däck i 25 år. Sedan vår start har vi ständigt strävat efter att leverera högkvalitativa däck och enastående kundservice till våra kunder. Dem har arbetat hårt för att bygga upp ett rykte som en av de mest pålitliga däckleverantörerna på marknaden och vi är stolta över att ha blivit en betrodd partner till tusentals bilägare runt om i landet. Dem erbjuder ett brett utbud av däck för alla typer av fordon.

Vad vi har uppnått än så länge

UTMANING

 

Konkurrensen inom däckbranschen inom SEO är mycket hög. Detta beror på att det finns en stor mängd däckföretag som kämpar om samma söktermer och placeringar på Googles sökresultat. Det är svårt att sticka ut från mängden och få en högre placering i sökresultaten, särskilt om man inte har mindre med resurser än konkurrenterna.

En annan faktor som bidrar till denna konkurrens är att sökmotorerna ofta föredrar större och mer etablerade företag som redan har en hög online-närvaro och starka länkar. Detta gör det svårare för mindre företag att konkurrera på samma nivå.

 

Däckvaruhuset valde Next Solution för att sätta en tydligare position online och konkurrera om de konkurrenskraftiga sökorden inom däck.

MÅL

 

*Öka deras digitala synlighet

*Komma högt upp bland sökningar på de sökord som deras kunder använder

*Identifiera nya söktermer

Den organiska trafiken från Google har ökat med 73%

När vi fick förtroendet att jobba med Däckvaruhuset slutet på 2022 så visste vi att vi snabbt behövde visa upp en tydlig ökning i siffror. Men till vår fördel så har Däckvaruhuset funnit länge och har en stabil grund för att synas på Google så visste vi att vi kunde jobba aggressivt med länkar. Och detta har visat sig vara väldigt framgångsrikt.

Exponeringen på Google har ökat med 75%

Vi ville säkerställa att kunden skulle se en ökning i trafiken så vi kunde inte förlita oss på de tuffa konkurrenskraftiga söktermerna endast utan vi såg till att bredda vårat perspektiv och adderat relevanta sökord med mindre konkurrens.

”Har arbetat med flertalet SEO byråer genom åren och kan verkligen rekommendera Next Solution. Bra transparens och inte massa tomma löften om guld & gröna skogar som man annars brukar få av företag i samma branch.”

Niklas, VD