12 maj 2023

On-page SEO – Skapa rätt förutsättningar för att ranka på Google

Att synas i sökresultatet beror på många faktorer däribland hur väl sökmotorerna kan läsa av din webbplats. Genom att sökmotoroptimera optimera din webbsida till att vara relevant är inte bara bra för sökmotorerna utan även för dina kunder. Så viktigt att se över innehållet, koden, internläkningen och strukturen på din webbsidor för att ha bästa förutsättningarna att synas på relevanta söktermer.

Vad är on-page SEO:

  • Sökordsanalys - Hitta relevanta sökord
  • Innehållsoptimering - Skapa högkvalitativt innehåll för användaren
  • URL-struktur - Ha tydliga URL:er som innehåller dina nyckelord
  • Intern länkstrategi - Skapa interna länkar för att "knyta ihop" dina webbplats

Sökordsanalys

När vi börjar din on-page SEO optimering gör vi en Sökordsanalys. Det innebär att identifiera de mest relevanta och lönsammaste sökorden för din webbplats. Sökordsanalys hjälper dig att förstå vad användarna söker efter och vilka fraser de använder för att hitta rätt information detta kanske inte alltid överensstämmer med din bild därför förlitar vi oss på hård data som ger oss en bättre bild vad dina kunder är ute efter.

Innehållsoptimering

Att on-page SEO optimera innehållet på din webbplats är en av de viktigaste faktorerna för att förbättra dina sökresultat. Det handlar om att skapa relevant, engagerande och högkvalitativt innehåll som ger värde för dina besökare. För att optimera ditt innehåll bör du använda målinriktade nyckelord och fraser, använda rätt formatering och struktur, samt inkludera bilder och videor.

  1. Viktigt att använda målinriktade nyckelord och fraser: När du skapar innehåll för din webbplats, bör du fokusera på specifika nyckelord och fraser som din målgrupp använder för att hitta information om din nisch eller ditt ämne. Använd dessa nyckelord i ditt innehåll, men undvik att överanvända dem (s.k. "keyword stuffing").
  2. Rätt formatering och struktur: Formatering och struktur av ditt innehåll är viktigt för att göra det lättläst och relevant för dina besökare. Använd rubriker och underrubriker (H1, H2, H3) för att organisera ditt innehåll, använda fetstil och kursiv stil för att markera viktiga fraser eller ord, och bryt upp ditt innehåll i korta stycken för att göra det mer lättläst.
  3. Inkludera bilder och video: Att inkludera bilder, videor och andra multimedia-element i ditt innehåll kan göra det mer engagerande och öka din tid på sidan. Men var noga med att optimera dina bilder och videor för webben genom att minska filstorleken och använda rätt format.
Behöver ni hjälp med er digitala marknadsföring? Få kostnadsfri rådgivning! KONTAKT

URL-struktur

Att optimera dina URL:er kan bidra till att förbättra dina sökresultat och användarupplevelse.

En optimerad URL är kort, beskrivande och innehåller relevanta nyckelord. När du skapar dina URL:er bör du undvika att använda komplicerade tecken och siffror, och istället använda enkla ord och fraser. När du optimerar dina URL:er bör du också använda en logisk struktur som gör det lätt för besökare att navigera på din webbplats. Använd kategorier och underkategorier för att organisera ditt innehåll, och inkludera relevanta nyckelord och fraser i dina URL:er.

Intern länkstrategi

Att använda en intern länkstrategi är viktigt för din on-page SEO på din webbplats och hjälper till att öka dina sökresultat genom att förbättra navigeringen och användarupplevelsen. En intern länkstrategi innebär att länka från en sida till en annan på din webbplats.

När du länkar från en sida till en annan bör du använda relevanta ankartexter (länktexter) som innehåller målinriktade nyckelord och fraser. Du bör också undvika att överanvända länkar och istället länka till relevanta sidor som ger ytterligare värde för dina besökare. Viktigt att utgå från att sidan jag länkar till är relevant för ämnet jag nyss läste om.

Teo Fagerström Digital specialist

Vanliga frågor om ON-page SEO

Vad är on-page SEO?

On-page SEO handlar om optimering av webbsidans innehåll och struktur för att förbättra dess synlighet och ranking på sökmotorer.

Varför är on-page SEO viktigt?

On-page SEO är viktigt eftersom det hjälper sökmotorer att förstå och indexera din webbsida på ett bättre sätt, vilket kan leda till högre synlighet och trafik från organiska sökresultat.

Vad är sidhastighet och varför är det viktigt för on-page SEO?

Sidhastighet refererar till tiden det tar för en webbsida att ladda helt. Det är viktigt för on-page SEO eftersom snabbare sidhastighet ger en bättre användarupplevelse och kan bidra till bättre rankingar i sökmotorerna.

Du kanske även gillar

Marknadsföring av Limousinetjänster från Limogroup

Optimera Ditt Företags Hyresavtal med Hyresgaranti