16 maj 2023

Teknisk SEO – Förbättrar era sökresultat samt användarupplevelsen

Förutom sökordsanalys, länkstrategi, on-page SEO så är teknisk SEO viktig del i din sökmotoroptimering. Genom att arbeta med teknisk SEO förbättrar du webbplatsens struktur, prestanda och säkerhet skapar du en stabil grund som gör det lättare för sökmotorer att hitta, förstå och indexera dina sidor. Detta leder till en förbättrad On-page SEO och en bättre användarupplevelse som hjälper dig att konvertera fler besökare till kunder.

Viktiga faktorer inom Teknisk SEO

Sidhastighet (PageSpeed) : En snabb webbplats ger en bättre användarupplevelse och uppmuntrar besökare att stanna kvar och konvertera. Genom att optimera PageSpeed minskar du avvisningsfrekvensen och ökar konverteringsfrekvensen.

Mobiloptimera webbplatsen: En mobilvänlig webbplats gör det enkelt för användare att navigera och interagera med ditt innehåll oavsett vilken enhet de använder. Detta ökar chansen att de konverterar, eftersom de kan hitta det de söker efter och genomföra köp eller kontakta dig utan problem.

• Säkerhet: Genom att använda HTTPS och SSL-certifikat skapar du en säker miljö för dina användare. Detta skapar förtroende och uppmuntrar besökare att dela sina personuppgifter, göra köp och interagera med din webbplats.

Strukturerad data: Implementera schema.org-märkning och JSON-LD för att hjälpa sökmotorer att förstå ditt innehåll bättre. Detta kan leda till rikare sökresultat och öka din klickfrekvens (CTR), vilket i sin tur kan öka konverteringar.

• Indexering och crawlability: Genom att säkerställa att dina viktiga sidor är indexerbart och lätta för sökmotorer att hitta, ökar du chansen att ranka högre i sökresultaten och därmed attrahera mer relevant trafik som är mer benägen att konvertera.

• Metataggar: Metataggar är viktiga element som hjälper sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats. Genom att skriva effektiva och relevanta titlar och beskrivningar ökar du din synlighet i sökresultaten, förbättrar klickfrekvensen och lockar mer kvalificerad trafik till din webbplats. Korrekt användning av metataggar kan också förbättra dina sidors relevans och därmed öka chansen för konverteringar.

Webbplatsstruktur: En välorganiserad webbplatsstruktur gör det inte bara enklare för användare att navigera och hitta det de söker efter, men det hjälper också sökmotorer att crawla och indexera dina sidor effektivt. Genom att ha en logisk och intuitiv struktur kan du förbättra användarupplevelsen, minska avvisningsfrekvensen och öka konverteringsfrekvensen. Dessutom kan en tydlig webbplatsstruktur bidra till att förbättra din SEO-rankning, vilket leder till mer trafik och potentiella konverteringar.

Behöver ni hjälp med er digitala marknadsföring? Få kostnadsfri rådgivning! KONTAKT

Kom igång med Teknisk SEO för att öka dina konverteringar

Inledande steg för att optimera din webbplats för teknisk SEO och höja din konverteringsfrekvens:

  1. Utvärdera din webbplats: Granska din webbplats för att hitta eventuella tekniska brister som kan förbättras.
  2. Prioritera åtgärder: Baserat på din utvärdering, bestämmer vi vilka åtgärder som är mest kritiska för din webbplats och bör åtgärdas först för att maximera konverteringar.
  3. Implementera förändringar: Vi genomför nödvändiga förbättringar.
  4. Övervaka resultaten: Håll koll på hur din webbplats presterar efter att förändringarna har genomförts och justera vid behov för att ytterligare öka konverteringarna.

Teknisk SEO är en blandning utav SEO kunnande och webbutveckling därför är det svårt att hitta någon som kan hjälpa er med Teknisk SEO även fast det är en sådan viktig aspekt utav SEO. Next Solution blandar in SEO i allt webbutvecklande och därför är vi ledande inom just Teknisk SEO och hos vår digitala marknadsföringsbyrå gör vi allt från a-ö.

Teo Fagerström Digital Specialist

Vanliga frågor om Teknisk SEO

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO syftar till att förbättra webbplatsens struktur, prestanda och säkerhet, vilket gör det lättare för sökmotorer att hitta, förstå och indexera sidorna.

Varför är teknisk SEO viktigt?

Teknisk SEO är viktigt eftersom det ger en stabil grund för din webbplats, förbättrar användarupplevelsen och hjälper dig att ranka högre i sökresultaten.

Vad är skillnaden mellan teknisk SEO och On-page SEO?

Teknisk SEO fokuserar på webbplatsens struktur och prestanda, medan On-page SEO fokuserar på att optimera innehållet för relevanta sökord.

Du kanske även gillar

Marknadsföring av Limousinetjänster från Limogroup

Optimera Ditt Företags Hyresavtal med Hyresgaranti